eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Hídrekonstrukciós munkálatok zavarnak be a vasúti forgalomba

Korszerűsítik a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonal Hajta-patak felett átívelő farmosi hídját. A munkálatok idején a vonatforgalom egy vágányon közlekedik.

A Hajta-pataknál található híd átépítése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. több ütemben zajló hídrekonstrukciós programja harmadik szakaszában valósul meg, amely során a 120-as vonal (Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasút) különböző műtárgyait korszerűsítik – tájékoztatta az InfoRádiót Kiss Boglárka szóvivő.

A rekonstrukció során a híd felszerkezetét, valamint a hídfőket részint visszabontják, illetve megerősítik, hogy a jövőben is biztonságosan haladhasson rajta a forgalom. Ugyanakkor megújul a híd teherhordó szerkezete, és egy szélesebb, biztonságos üzemi járda is kialakításra kerül a kivitelező révén – tette hozzá a szóvivő.

A Hajta-patak hídjának átépítése 2020. június 20-a és augusztus 30-a közötti vágányzári időszakban, illetve várhatóan 2021 nyarán valósul meg. Mindemellett az idei évben megindulhat a Tápió-patak hídjának rekonstrukciója is, valamint a következő évben az Ilike-ér felett átívelő műtárgyé – ismertette Kiss Boglárka.

A beruházás eredményeképp a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon több S60-as és G80-as vonat módosított indulási és érkezési idővel közlekedik, emiatt változik néhány Budapest–Békéscsaba közötti gyorsvonat menetrendje is. Kiss Boglárka azt tanácsolja az érintett szakaszon közlekedőknek, hogy mielőtt útnak indulnak, a Mávinform hírei között tájékozódjanak, ahol minden vonatkozó információ megtalálható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×