eur:
389.52
usd:
362.64
bux:
67979.04
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Technikusok tolják a boxutcában Sergio Pereznek, a Racing Point mexikói versenyzőjének autóját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíjának otthont adó spielbergi pályán 2020. július 11-én, miután a hatalmas esőzés miatt előbb elhalasztották, majd törölték a harmadik szabadedzést. A július 12-én megrendezésre kerülő Stájer Nagydíj a 2020-as világbajnokság második futama, amely a koronavírusjárvány miatt került be utólag a törölt futamok egyikének pótlására.
Nyitókép: Technikusok tolják a boxutcában Sergio Pereznek, a Racing Point mexikói versenyzőjének autóját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíjának otthont adó spielbergi pályán 2020. július 11-én, miután a hatalmas esőzés miatt előbb elhalasztották, majd törölték a harmadik szabadedzést. (MTI/EPA/AFP/Pool/Leonhard Foeger)

Óvást nyújtott be a Renault a Racing Point autói miatt

A dokumentumot a vasárnapi Stájer Nagydíj után adták be.

A franciák álláspontja szerint a Racing Point 2020-as kialakítását nagy mértékben inspirálta a 2019-ben világbajnok Mercedes.

A Renault beadványa a vb-sorozat szabályzatának több pontjára is utal, a többi között arra, hogy az autókban csak olyan alkatrészeket lehet használni, amelyeket a csapatok saját maguk fejlesztettek, és amelyeknek a szellemi tulajdonával ők rendelkeznek, amíg az adott idény tart. Ugyancsak problémás lehet, hogy még együttműködés esetén sem lehet ezt a szellemi tulajdont átadni a partnernek.

Az FIA úgy találta, a Renault óvása megalapozott, vizsgálatra érdemes, és ebbe bevonta a Mercedest is. A felügyelők az óvás miatt berendelték magukhoz a Racing Point képviselőit Spielbergben – írta a Nemzeti Sport.

Később a FIA a Twitteren közölte, hogy befogadta az óvást és további vizsgálatokat folytat le az FIA Technikai Bizottságának vezetésével. A bizottság helyszínen lévő képviselője zár alá vette Pérez és Stroll autójának kifogásolt alkatrészeit, hogy azokat részletes vizsgálatnak vesse alá. A felügyelők továbbá arra kötelezték a Mercedest, hogy adja át a tavalyi autójának (W10-es) első és hátsó fékjéhez tartozó légbeömlőket.

Emlékeztetnek: már az első kollektív téli teszt óta nehezményezik a középmezőnybéli csapatok, hogy a Racing Point idei autója túlzottan hasonlít a Mercedes 2019-es modelljeire. Az autó néhány elemét illetően történhet egyeztetés két csapat között – például ha közülük az egyik a másik motorszállítója –, ám a Renault szerint több, a szabályok által tiltott információcsere történhetett az idényt megelőzően a Racing Point és a Mercedes között.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×