eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Önként jelentkező utazók koronavírus-vizsgálatát végzik az Innsbruck és München közötti autópályán, a németországi Kiefersfelden közelében 2020. augusztus 14-én.
Nyitókép: Önként jelentkező utazók koronavírus-vizsgálatát végzik az Innsbruck és München közötti autópályán 2020. augusztus 14-én. MTI/AP/Matthias Schrader

A nyaralások miatt egyre több a koronavírus-fertőzés Ausztriában

Ausztriában az új fertőzöttek harmada nyaralásból hazatérő.

Négy és fél hónapos csúcson volt szombaton Ausztriában az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma; közülük nagyjából minden harmadik külföldi nyaralásból tért haza - közölte az osztrák egészségügyi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a COVID-19-betegek száma 303 fővel nőtt péntekről szombatra. Utoljára április elején regisztráltak ekkora napi növekedést a fertőzöttek számában.

A fertőzés ugyanakkor egyelőre nem tömeges, kisebb közösségeken belül terjed, kontaktkutatással nyomon követhető a minisztérium közlése szerint.

Az osztrák kormány tovább szigorította a határellenőrzést. Egyúttal elrendelték, hogy hétfőtől már a Horvátországból Ausztriába belépők számára is kötelező lesz vagy negatív koronavírusteszt bemutatása már a határátlépéskor vagy annak vállalása, hogy az érintett a beutazást követő 48 órán belül elvégezteti a tesztet, és amíg nincs eredmény, addig otthoni karanténban marad.

Ez eddig csak a koronavírus-fertőzés szempontjából kockázatos területek közé sorolt helyekről, így a Koszovóból, Szerbiából vagy Bosznia-Hercegovinából beutazók számára volt kötelező Ausztriában.

A szigorítással egyidejűleg hétfőtől egy héten át a Horvátországból hazatérők ingyenes koronavírus-tesztelésre jelentkezhetnek egy külön erre a célra létrehozott forró vonalon, a 1450-es telefonszámon.

Közben Nagy-Britanniában közölték: szombaton immár az egymást követő ötödik napon volt ismét ezer fő fölött az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma; az 1012 új fertőzöttel már meghaladja a 317 ezer főt az összes regisztrált megbetegedés száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×