eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Ugyeszseg.hu

A lopásgátlót szétrágva fújt meg egy mobilt – videó

Szétrágta a lopásgátlót egy férfi Esztergomban, így lopta el a harmincezer forintos telefont az egyik műszaki áruházból. Az ügyészség azt szeretné, ha tárgylás nélkül közmunkára ítélnék a tolvajt.

A mosógépek előtt sétált kezében a mobiltelefonnal, közben pedig rágta az úgynevezett biztonsági platformot a fiatal férfi. Ez látható a videón, amit az esztergomi műszaki áruház biztonsági kamerája rögzített.

A biztonsági platform az a lopásgátló, amit a csomagolásra raknak, a drótokat egy kör alakú műanyaggal szorítják rá.

Ezt rágta szét 2–3 perc alatt a tolvaj.

Ezután kivette a telefont, azt zsebre tette a dobozt pedig a szétrágott lopásgátlóval együtt az egyik mosógépen hagyta, tájékoztatta az InfoRádiót a Komárom-Esztergom Megyei főügyészség helyettes szóvivője. „A férfi az üzletből fizetés nélkül távozott, majd miután észlelte, hogy egy biztonsági őr figyeli, a lopott telefont az áruház üzletsorán található lottózó asztalára letette” – tette hozzá Horváth Sándor.

Megpróbált ugyan kimenni az áruházból, de a biztonsági őrök nem engedték,

és ott tartották, amíg a rendőrök megérkeztek. A fiatal férfi elismerte, hogy ellopta a 30 ezer forintos telefont.

Az ügyészség szerint a bizonyítékok egyértelműek, az ügy megítélése egyszerű, ezért tárgyalás nélkül tud ítéletet hozni a bíróság: a vádiratban indítványozták, hogy a vádemeléskor már nagykorú férfit […] büntetővégzésben közérdekű munkabüntetésre ítéljék, ismertette a szóvivő.

A bíróság harminc napon belül dönt arról, hogy meghozza-e az ügyészség indítványával egyező büntető végzést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×