eur:
386.4
usd:
358.23
bux:
69056.66
2024. május 14. kedd Bonifác
Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szanyi Tibor miniszterelnök szeretne lenni

Pártja, az Iszomm már meg is választotta.

"A tavaly tavasszal alakult IgenSzolidaritás (Iszomm) sikeresen lépett fel a magyar politikai térképre a polgári ellenzék által üresen hagyott baloldali zónában" – értékelte 2020-at Huszti Andrea, a párt elnöke a szervezet közleménye szerint.

Huszti szerint pártja kevesebb mint egy év alatt áttörte a mérhetőséget jelentő 1 százalékos határt, felépített egy koherens baloldali programot, amely világossá teszi, hogy a világ megannyi baloldali pártjához és mozgalmához hasonlóan az IgenSzolidaritás távlati célja is a szocializmus. Ehhez a programhoz miniszterelnök-jelöltet is választottak Szanyi Tibor, korábbi EP-képviselő személyében.

A párt éles kritikával illeti a profithajhász kapitalizmust, amelynek magyarországi változatát klienskapitalizmusnak nevezi.

Az IgenSzolidaritás rövid távon önálló baloldali frakciót akar a Magyar Országgyűlésben, mert meggyőződése, hogy a szociális, morális és környezeti válság felszámolását annál sokkal többen kívánják, mint a törvényhozási bejutást jelentő 5 százalékos küszöb.

Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint elfogyott a levegő Szergej Sojgu körül, az új miniszter személye pedig azt jelzi, hogy Oroszország hosszú háborúra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×