eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nagy László az All-Star gálamérkőzésen, az újonnan átadott Budapesti Kézilabda Arénában 2021. december 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagy László elárulta, miről álmodik az Eb előtt

Éremszerzésre is képes lehet a magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő héten kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon - mondta Nagy László, a magyar szövetség alelnöke.

Telkiben folytatja a felkészülést a január 13-án kezdődő Európa-bajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott.

"Jó állapotban vannak a játékosok. Jó a hangulat, élvezik és bírják is a munkát, ez előrelépés. A jó hangulatot az Eb végéig szeretnénk tartani. Reméljük, a meccsek eredményei alá is támasztják majd ezt" - mondta Nagy László, a magyar szövetség alelnöke, a stáb tagja.

A kerethez hétfőn csatlakozni tudott Máthé Dominik is, akinek korábban pozitív lett a koronavírus-tesztje, de tünetmentes maradt, és negatív teszt után újra edzésre jelentkezett. Az átlövő érdeklődésünkre azt mondta: jól érzi magát, a pár plusz pihenő még akár jól is jöhet neki. Várta, hogy újra a társakkal gyakorolhasson, és reméli, a Fehéroroszország és a Bahrein elleni felkészülési meccs elég lesz ahhoz, hogy összeszokjon a csapat.

Nagy László közölte, hogy a legjobb nyolcba kerülés a hivatalos célkitűzés.

"A realitás a 6-7. hely, de én álmodtam és agyalam azon, hogy jó lenne bejönni előkelőbb helyre is. Az Eb-hatodik az eddigi legjobb szereplése a magyar válogatottnak, jó lenne ezt felülmúlni, ez számomra nagy motiváció Ha pedig a csillagok együttállnak és mindenki kihozza magából a legtöbbet, akkor a dobogó is meglehet" - mondta.

Az alelnök szerint nem látszik, hogy a hazai rendezésű plusz terhet jelentene a játékosoknak, de ahogy közeledik a rajt, foglalkoznak ezzel a kérdéssel.

"Felemelő érzés, hogy telt ház lesz a meccseinken.

Az érzem rajtuk, hogy ez nem nyomás lesz, hanem óriási önbizalmat, energiabombát ad."

A magyar válogatott a kontinenstorna B csoportjában jövő csütörtökön 20.30-kor Hollandiával, jövő vasárnap 18 órakor Portugáliával, majd január 18-án 18 órakor Izlanddal találkozik az új Budapesti Kézilabda Arénában. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×