eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk
KAMPALA, UGANDA - SEPTEMBER 29: A nurse draws a dose of  the Pfizer Coronavirus vaccine before injecting a patient at a school on September 29, 2021 in Kampala, Uganda. The Ugandan Ministry of Health on Monday started its rollout of the Pfizer vaccine after receiving 1.67 million doses of the drug from US Government. Uganda is using the doses as part of an ‘accelerated vaccination campaign against COVID-19’ that started on Monday. They plan to vaccinate 4.8 million people by the end of December (using a mixture of AstraZeneca, Moderna, and Pfizer) before the planned re-opening of schools in January 2022. Around 1% of the Ugandan population has been fully vaccinated against COVID-19, and the country has seen 3,148 deaths from the disease. (Photo by Luke Dray/Getty Images)
Nyitókép: Luke Dray/Getty Images

Véget ért a világrekord iskolai járványszünet, 15 millió diáknak csöngettek be újra

Közel két év után nyitották ki Ugandában az oktatási intézményeket.

A világ leghosszabb járványügyi szünete, azaz csaknem két év után ismét kinyitottak Ugandában a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolák, hétfőn mintegy 15 millió diák kezdi újra tanulmányait.

John Muyingo, Uganda oktatási minisztere újságíróknak elmondta: a tanítás szigorú járványügyi intézkedések mellett indult újra, illetve ügyeltek arra, hogy a magániskolák ne emeljék áraikat a 2020-as beiratkozási díjhoz képest.

A világon Ugandában tartottak zárva az iskolák a leghosszabb ideig a pandémia miatt, 83 hétig.

Ez alatt az idő alatt több nemzetközi szervezet, egyebek között az ENSZ Gyermekalapján (UNICEF) és a Save the Children (Mentsük meg a Gyerekeket) nevű segélyszervezet az iskolák újranyitását szorgalmazta, az utóbbi pedig arra figyelmeztetett, hogy sok gyerek nem kezdi újra tanulmányait hatósági ellenőrzés nélkül.

Az afrikai országban a járvány kezdete óta 153 762 fertőzést rögzítettek, az új típusú koronavírus okozta betegségnek, a Covid-19-nek pedig 3339 halálos áldozatáról tudni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×