eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
SAN ANTONIO, TX - JUNE 27: In this aerial view, members of law enforcement investigate a tractor trailer on June 27, 2022 in San Antonio, Texas. According to reports, at least 46 people, who are believed migrant workers from Mexico, were found dead in an abandoned tractor trailer. Over a dozen victims were found alive, suffering from heat stroke and taken to local hospitals. (Photo by Jordan Vonderhaar/Getty Images)
Nyitókép: Jordan Vonderhaar/Getty Images

Közel 50 halott egy kamionban Texasban

Illegális bevándorlók holttesteire bukkantak San Antonionál.

A hatóságok 46 holttestre bukkantak hétfőn egy kamion rakterében a texasi San Antonio közelében, a mexikói határtól mintegy kétszáz kilométerre. Ez lehet az utóbbi idők legtöbb halálos áldozattal járó embercsempészési esete a térségben – írta a Texas Tribune alapján a hvg.hu.

A hatóságokat egy helybéli értesítette, mert kiabálást és sírást hallott a járműből, ahonnan végül 16 embert élve menekítettek ki, ám ők is mind hőgutát kaptak és kimerültek voltak. A túlélőket kórházba szállították - a BBC cikke szerint négy gyermek is van köztük. A pótkocsis jármű ajtaja résnyire nyitva állt; 45 holttestet a kamionban, egyet azon kívül találtak meg.

San Antonio éghajlata nagyon forró a nyári hónapokban, a hőmérséklet hétfőn elérte a 39,4 Celsius-fokot.

Az eddigi információk szerint a járműben nem működött a légkondicionáló, és víz nyomát sem találták a kamionban. Az sem világos, hogy miért álltak meg az úton és miért hagyta magára a járművet és az embereket a sofőr.

A túlélők - főleg fiatal felnőttek - is annyira kimerültek, hogy nem volt erejük kijönni a nyitott ajtajú járműből - mondta a tűzoltók szóvivője.

Ron Nirenberg polgármester közölte, hogy a kórházba szállított emberek életveszélyes állapotban vannak.

Három embert már őrizetbe vettek a hatóságok az üggyel összefüggésben.

A San Antonio felé vezető út a Mexikóból szállító embercsempészek egyik fő útvonala. Illegális latin-amerikai bevándorlók csempészete az Egyesült Államokba gyakori eset az ország déli határán, de ilyen súlyos tragédia régen történt - állapították meg a hírügynökségek.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×