eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/waterpolo.hu

Varga Zsolt: húsz férfi magyar vízilabdázónak maradt esélye a párizsi olimpiára

A Ferencváros vezetőedzője az InfoRádiónak azt is elmondta, mikor folytatódhat a sűrű klubszezonban a nemzeti együttes építkezése.

Terveztem edzéseket az elmúlt időszakra is, de láttam, hogy a Ferencvároson kívüli potenciális kerettagok mind játszottak selejtezőket. Nem gondoltam helyesnek egy-egy válogatott edzést betenni, mert nagyon sokat kivesz a játékosokból – mondta az InfoRádiónak Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a Ferencváros vezetőedzője.

A szövetségi kapitány úgy gondolta, jobb, ha mindenki dolgozik a klubjában, mert a fontos meccseket látja. A két ünnep között és január elejére tervez válogatott edzéseket, és kitűzött más időpontokat is. Megjegyezte: a válogatott szempontjából nagyon szerencsés, hogy kezdődik a Világkupa-sorozat, mert ott lehet tényleg lehet játszani és felkészülni a nyárra.

Varga Zsolt kifejtette: ezeken a mérkőzéseken kell összeilleszteni a két szálon futó munkát, közben ugyanis a Ferencváros csapatának is működnie kell. A párizsi olimpiára esélyes csapatttagok számát húsz emberre tudja szűkíteni.

"Nyilván vannak mindig olyan esetlegesen gyorsabban fejlődő játékosok az utánpótlásban, akik érdekesek lehetnek, bár ők inkább az olimpia utánra lehetnek készen" – mondta. Szerinte ezen is nagy sebességgel kell dolgozni, mert fontos, hogy az új játékosok folytatólagosan továbbvigyék a válogatott játékát.

A szövetségi kapitány ezt nagyon fontos kihívásnak látja, hiszen az elmúlt években mindig elvárás volt a magyar válogatottól az éremszerzés, és mindig a lehető legjobb csapattal utaztak a versenyekre. Szerinte fontos lenne kimondani, hogy a csapatot most építik. Ettől még megvan az elvárás, de fontos tapasztalni a nemzetközi szintet, hogy ott tudjanak ezek a játékosok épülni. "Ez ahhoz kell, hogy a folytatólagosság meglegyen az olimpia után is" – hangsúlyozta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×