eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

A hatóság is milliókat "keresett" az internetes csodaszereken

Csodát ígérő termékeket is vizsgáltak. 28 millió forintnyi bírságot osztott ki a kormányhivatal

Több mint 1200 hatósági ellenőrzést végzett és több mint 28 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki tavaly a Pest Vármegyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztálya - közölte Tarnai Richárd főispán.

A kormányhivatal vezetője hangsúlyozta:

a jogsértések aránya 100 százalékos volt a csodát ígérő termékeket értékesítő webáruházak esetében.

Az 1248 hatósági ellenőrzésből 37 esetben mintavétellel egybekötött helyszíni vizsgálat zajlott. A hatóság - többek között - csodát ígérő termékeket értékesítő webáruházakat, kereskedelmi egységek ártájékoztatóit és nyitva tartásuk helyességét, vásárlók könyvét, szavatossági és jótállási tájékoztatókat, valamint fiatalkorúak alkohollal történő kiszolgálását is ellenőrizte. A fogyasztóvédelem munkatársai szájmaszkokat, szabadtéri kondiparkokat, via ferrátákat (vasalt utakat), játszótereket és aquaparkokat is górcső alá vettek.

Az interneten kapható, csodát tevő termékeket értékesítő webáruházaknál volt a legtöbb jogsértés, míg legkisebb mértékben a mintavétellel egybekötött, laboratóriumi vizsgálatot igénylő - cigaretták, valamint a glutén- és laktózmentes termékek - ellenőrzéseknél állapított meg szabálytalanságot a Pest Vármegyei Kormányhivatal.

Előbbiek esetében 100%-os volt a jogsértések aránya, utóbbiaknál pedig a termékek megfeleltek a vizsgálati követelményeknek - emelte ki a főispán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×