eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

A magyarok kedvelt nyaralóhelyén még mindig brutális az infláció

Törökországban éves szinten gyorsult, havi összevetésben viszont lassult a fogyasztói áremelkedés augusztusban.

A statisztikai hivatal hétfőn ismertetett adatai szerint éves bázison a fogyasztói áremelkedés 58,94 százalékra gyorsult a júliusi 47,83 százalékról és ezzel felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 55,90 százalékot.

Havi szinten a fogyasztói áremelkedés 9,09 százalékra lassult a júliusi 9,49 százalékról. Szakértők 7 százalékos inflációt vártak.

A szállítással kapcsolatos áremelkedés hajtotta magasabbra a havi, míg a szállodák, kávézók és éttermek áremelkedése az éves mértéket.

Az inflációs adat ismertetése után mintegy 30 perccel a török líra minimálisan gyengült, fél tízkor 26,78 líra ért 1 dollárt.

Ugyancsak a statisztikai hivatal közölte hétfőn, hogy a termelői árak növekedése éves szinten a júliusi 44,50 százalékról augusztusban 49,41 százalékra gyorsult, havi összevetésben pedig 8,23 százalékról 5,89 százalékra lassult.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×