eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma
arc szem haj ősz szőke pulóver ősz időjárás hideg
Nyitókép: Pixabay

Mélyrepülésbe kezd az időjárás, jönnek mínuszok is - előrejelzés

Csütörtökön eláll a szél, pénteken viszont jön egy ciklon, felhőkkel, esővel, akár viharossá is fokozódó légmozgással.

Csütörtök reggel, kora délelőtt még előfordulhatnak párás, ködös tájak, majd többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel, elvétve záporokkal. Késő délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon néhol előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, déli szél megélénkül, estétől a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken erősen felhős vagy borult idő várható, de helyenként nagyobb szakadozások is lehetnek a felhőzetben. Többfelé lehet eső, zápor. Estétől a Dunántúl magasabban fekvő részein akár halmazállapotot is válthat a csapadék, sőt néhol az ég is megdörrenhet. A délelőtt kissé élénkülő délies szél délutántól egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódhat. Hajnalra 3 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután 6, 12 fok várható.

Szombaton felhőátvonulások jönnek, pici napsütéssel, több felhővel. A keleti országrészben lesz több eső, 2-6 fok valószínű. Vasárnapra megjönnek a mínuszok, Budapestre például -3 éjszakai és 7 Celsius-fokos nappali hőmérsékletet jeleznek előre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×