eur:
393.84
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Xavi, a Barcelona edzője lemásolta Klopp lépését

Xavi Hernandez, a Barcelona vezetőedzője a Villarreal elleni 5-3-s vereség után bejelentette, hogy az idény végén távozik csapata éléről. Ugyanúgy tett, mint Jürgen Klopp a hét közepén.

A sajtótájékoztatón – egyebek mellett – a következőket mondta:

– Június 30-ától nem folytatom a Barça edzőjeként, úgy gondolom, hogy a helyzet tarthatatlan.

– Dinamikaváltásra van szüksége a klubnak, a játékosokra gondolva. Felszabadultabbak lesznek, magukat, túl nagy feszültséggel játszottunk. Úgy gondoltam, a klub szurkolójaként és alkalmazottjaként is, hogy az a legjobb, ha távozom. Minden tőlem telhetőt megteszek a hátralévő hónapokban, még mindig jó szezonunk lehet. Ezt az üzenetet szeretném átadni, azzal a nyugalommal, hogy tiszta fejjel döntök, elsősorban a klubra, s nem magamra gondolva.

– Napokkal ezelőtt döntöttem. Mindig ott leszek a klubban, megoldás akarok lenni, de úgy gondolom, hogy most az a legjobb, ha június 30-án távozom, így állapodtunk meg az elnökkel.

– Úgy gondolom, hogy azt teszem, ami mindenkinek a legjobb, gondoltam az elnökre, Decóra, a játékosokra… Beszéltem erről a feleségemmel, a bátyámmal, a stábommal... Nem problémát akarok okozni a Barcának, hanem megoldást akarok jelenteni.

– Minden energiám megvan, és úgy gondolom, hogy 10 pont hátránnyal is küzdeni tudunk a La Ligáért. Remélem, megnyerjük a Bajnokok Ligáját, versenyezni fogunk. Versenyezhetünk a La Ligában, nagyon nehéz, de megpróbáljuk.

– A Barça edzőjének lenni kellemetlen, kegyetlen, nem tisztelnek téged, és ez borzasztóan megviseli a mentális egészségedet. Pozitív vagyok, de az energia odáig fogy, hogy azt mondod, nincs értelme folytatni.

– A Barcelona vezetőedzőjeként kevesebb időt töltök a családommal, ők szenvednek tőle, és nem lehetek ennyire önző, megyek pihenni és a gyerekeimmel lenni.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×