eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
An elderly man puts a coin in an empty wallet. Poverty in retirement concept. Special toning
Nyitókép: Stas_V/Getty Images

Sokkal több nyugdíjat kapnak a budapesti nyugdíjasok

A fővárosi ellátás csaknem az ötödével magasabb az országos átlagnál.

A budapesti átlagnyugdíj közel ötödével magasabb az országos átlagnál. A legkevesebbet a Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun vármegyében élő idősek kapják – írja az mfor.hu.

Februárban extra pénzt kapnak az idősek, a tizenharmadik havi nyugdíj érkezik az idei emelés mellé, de az ellátás összege eltér, ahogy az átlagfizetéseknél, a nyugdíjaknál is számottevőek a különbségek az országon belül.

Az átlagos öregségi nyugdíj összege a fővárosban a legmagasabb, 19 százalékkal haladja meg az országos átlagot. A legalacsonyabb összeggel a békési, a szabolcsi és a bács-kiskuni időseknek kell beérniük. Amíg a budapesti átlagnyugdíj 248 ezer 415 forint, a Bács-Kiskun vármegyei mindössze 185 ezer 412 forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×