eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Törés-zúzás és halál a BKV-buszon

Két utas szóváltásba keveredett a 160-as autóbusz vezetőjével pénteken este a Forrásliget lakópark utáni szakaszon, az egyik utas a betörte a vezetőfülke ajtaját; eközben egy utas rosszul lett, majd életét vesztette. Az elkövetők elmenekültek - közölte a BKV.

"Mivel mindezt nem kívánjuk tétlenül nézni, a BKV Zrt. vezetősége keresi a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járműveink belsejében történteket rögzítené - természetesen szem előtt tartva minden vonatkozó törvényi és adatvédelmi előírást" - áll a BKV közleményében.

A közlekedési társaság két járművön már felszerelte ezeket a kamerákat kísérleti jelleggel, ezen kívül sürgeti a hatékonyabb törvényi védelmet is. Mindebben számít az adatvédelmi biztos támogatására.

A BKV-nak - hangsúlyozzák a közleményben - kötelessége a közfeladatot közvetlenül ellátó munkatársakkal szembeni, egyre terjedő erőszak visszaszorítása, illetve annak megakadályozása, hogy esetleg komolyabb, a munkavállalók és az utasok testi épségét veszélyeztető, bűncselekmények következzenek be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×