életmód

Tizenhat millió forint egy teáscsészéért, amelyből Lady Gaga ivott

2012. május 7., hétfő 20:00     InfoRádió / MTI
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
Több mint 6 millió jenért - körülbelül 16 millió forintért - talált gazdára egy, a tavalyi cunami károsultjainak megsegítését célzó internetes árverésen Japánban egy teáscsésze, amelyből Lady Gaga szürcsölte a teát tavaly júniusban egy tokiói sajtótájékoztatón.
 

1

A legfinomabb japán porcelánból készült csészét az énekesnő egyetlen alkalommal, a 2011. március 11-i nagy földrengés és szökőár után három hónappal használta, amikor a károsultak megsegítését szolgáló segélyakciók beindítását segítette hírnevével. A szupersztár már akkor bejelentette, hogy jótékony célú árverésre ajánlja fel a teáscsészét.

A csészére - rajta a szupersztár rúzsos ajkának lenyomatával, az énekesnő szignójával és a "Imádkozunk Japánért" felirattal - a hozzá tartozó csészealjjal együtt vasárnap estig lehetett licitálni. Több mint 1300-an tettek ajánlatot, közülük a legbőkezűbb 6 011 000 jent kínált.

Az árverés bevételéből külföldön tanulni akaró fiatal japán művészeket támogatnak.

A teáscsésze csak a második legdrágább tétel volt a második világháború óta legsúlyosabb japán katasztrófa károsultjainak javára rendezett online aukción: 11 millió jent (bő 30 millió forintot) fizettek egy kristályzongoráért, amelyen az egyik legnépszerűbb japán rockbanda, az X Japan zenésze, Josiki (Yoshiki) játszott.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2015.11.27. Péntek, 18:00
2015.11.27. Péntek, 18:00
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz