életmód

Zavarta a sültkrumpli szaga a luxusszálló vendégeit

2012. április 14., szombat 8:17     InfoRádió / MTI
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
Költöznie kellett a McDonald's-nak Milánó központjából. Az önkormányzat ugyanis úgy döntött, hogy a székesegyház melletti gyorsbüfét inkább divatbutikkal helyettesíti.
 

1

Huszonnégy millió eurós kártérítési perrel fenyegette meg a várost a gyorsétterem, miután a milánói önkormányzat nem hosszabbította meg az amerikai multinacionális vállalattal kötött bérleti szerződést.

Tizenkilenc év után kellett elhagynia a gyorsbüfének az észak-olasz város szívében, a dómmal szomszédos I. Umberto vásárlóudvarban levő üzlethelységet, amelyet a Prada divatház kapott meg.

Az olasz kereskedelem és a luxuscikkek javára hozott diszkriminatív döntésről beszélt Roberto Masi, a McDonald's Italia vezérigazgatója, azt is hangsúlyozva, hogy a milánói gyorsbüfé közel száz embernek adott munkát évente másfélmilliós vendégforgalommal.

Antidemokratikus választásról írt a milánói sajtó is, arra emlékeztetve a McDonald's helyett a Pradát választó városvezetést, hogy Milánó központját nem kizárólag milliomosok látogatják, és olcsó vendéglátóhelyek nélkül a városcentrum elnéptelenedik.

A II. Viktor Emánuelről elnevezett passzázsban sorakoznak Milánó legdrágább üzletei és a sültkrumpli szag zavarta az itt található hétcsillagos luxusszálló vendégeit - tették hozzá az újságok.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.08. Hétfő, 18:00
2016.02.08. Hétfő, 18:00
Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz