gazdaság

Felfüggesztettek egy egymilliárdos sikkasztási pert Szekszárdon

2012. szeptember 7., péntek 15:53     InfoRádió / MTI
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
Felfüggesztett a Szekszárdi Törvényszék pénteken egy egymilliárd forintos sikkasztás miatt indított pert, miután a Pécsi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás gyanújával eljárást indított egy tanúkihallgatás kapcsán.
 

1

A törvényszék végzése szerint az eljárás jogerős befejezése után folytatják a pert, amelyben öt embert vádolnak különböző bűncselekményekkel. A felfüggesztést a vádat képviselő ügyész indítványozta.

A 2011. áprilisban kezdődött, mostanra a bizonyítási eljárás végéhez közeledő perben a Tolna Megyei Főügyészség elsőrendben S. Attilát, másodrendben édesapját, S. Ferencet különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással, hitelezési csalással és magánokirat-hamisítással vádolja; a vádhatóság szerint a bűncselekményeket egy gabonaügylet kapcsán követték el. További három ember ellen bűnpártolás a vád.

A Pécsi Nyomozó Ügyészségen S. Ferenc tett feljelentést; a nyomozó ügyészségnek a pénteki tárgyaláson ismertetett levele szerint "a nyomozati szakaszban egy rendőrtiszt és egyes ügyvédek a nyomozás alatt kihallgatott tanúkat befolyásolták, olyan tanúkihallgatási jegyzőkönyveket készítettek, amelyek nem a valós tényeket tartalmazzák".

A tanácsvezető bíró a felfüggesztést azzal indokolta, hogy a perben így olyan bizonyítékokat kellene értékelni, amelyeknek a törvényessége megkérdőjeleződhet.

A másodrendű vádlottat képviselő Jován László ügyvéd az MTI-nek azt mondta: ügyfele azért fordult a nyomozó ügyészséghez, mert a nyomozás során egy forgóeszköz-finanszírozás kapcsán két tanút hallgattak ki egy időben, de csak egy tanú írta alá a jegyzőkönyvet. Mindez az ügy bírósági tárgyalásán derült ki.

S. Attila és S. Ferenc a vád szerint 2007-ben követte el a sikkasztást: az S. Attila által képviselt cég 25 ezer tonna gabona felvásárlására kötött keretszerződést a CIB Készletezési Kft.-vel, a terményvásárláshoz a CIB Bank kétmilliárd forintos hitelkeretet nyitott. A két férfi a felvásárolt terményből több ezer tonnát többnyire a bank tudta nélkül értékesített; az ügyletből a pénzintézetnek egymilliárd-húszmillió forint kára keletkezett.

A két vádlott az eljárás során tagadta bűnösségét.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2015.10.11. Vasárnap, 18:00
2015.10.11. Vasárnap, 18:00
Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Europe
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.
BUX 21,941 1.5%
MOL 13,340 1.1%
MTELEKOM 397 0.0%
OTP 5,700 3.8%
RICHTER 4,571 0.0%
Záróárfolyamok (2015.10.09)
EUR/HUF311.51
USD/HUF274.36
GBP/HUF419.93
CHF/HUF285.08
EUR/USD1.1359
Forrás: www.portfolio.hu 

Add a Startlaphoz