eur:
393.83
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csecsen szakadárok lehettek a koppenhágai szállodai robbantó célpontjai

Oroszország szolgálatában állhatott, és valószínűleg emigráns csecsenek lehettek a célpontjai annak a férfinak, aki múlt pénteken robbantott egy olcsó koppenhágai szállodában, de csak magának okozott sérülést - vélekedtek csütörtökön dániai csecsenbarát körök.

Uszman Ferzauli, a külföldön tevékenykedő csecsen szakadár mozgalom "külügyminisztere" azt nyilatkozta a TV2 News-nak: nem lepődik meg ezen, hiszen "mi vagyunk a felszabadítási mozgalom vezetői".

A merényletet végrehajtó férfi Csecsenföldön született, és belgiumi lakos.

A Dániában élő csecseneket támogató központ elnöke szerint az "orosz kapcsolat" feltételezése valószínű. A férfi feltűnően sokat utazott belgiumi lakhelye és Csecsenföld között, és ezt nem sok csecsen emigráns teheti meg - mondta Thomas Bindesböll Larsen, aki utalt arra is: a Ramzan Kadirov vezette Moszkvához hű csecsenföldi vezetésről gyanítják, hogy csecsen menekülteket szervez be ügynököknek.

A gyanúsított, akit a merénylet után nem sokkal elfogtak, egyelőre nem hajlandó beszélni. A dán rendőrség a belga hatóságoktól várja, hogy megerősítsék a férfi személyazonosságát.

A belga rendőrség átkutatta a férfi Lieges melletti otthonát, és megállapította, hogy már nem lakik ott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×