eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Twitterrekordot döntött Obama

"Négy további év": Barack Obama Twitter-üzenetére, amellyel bejelentette elnökválasztási győzelmét, rövid időn belül rekordszámú mikroblogos válasz született.

Az amerikai elnökválasztás estéjén több mint 31 millió szavazással kapcsolatos mikroblogbejegyzés készült. Mint a Twitter szóvivője, Rachel Horwtiz kijelentette: az Egyesült Államok történetében ez volt a legtöbb twitteres üzenetben kommentált esemény. Keleti-parti idő szerint délután 6 óra és éjfél között több mint 23 millió mikroblogos bejegyzés született.

A korábbi twitteres rekordot tízmillió üzenettel az október 23-i első elnökválasztási vita tartotta. Howowitz szerint az idei választás a Twitternek köszönhetősen minden szempontból - a friss hírek megosztásától a viták reakcióin át a jelöltekkel való közvetlen interakcióig - közelebb került az emberekhez.

Obama választási győzelmének bejelentése után percenként 327 ezer Twitter született, a "Négy további év"-bejegyzésre pedig rekordszámú, háromszázezren felüli választ írtak a felhasználók.

Elemzők szerint a Twitter először vált nélkülözhetetlen szereplővé az elnökválasztási küzdelemben, a két jelölt kampánystábja egész évben támaszkodott a mikroblogra. És mivel a kampányolók és a politikai riporterek is folyamatosan küldték üzeneteiket, gyakorta elsőként a közösségi média valamelyik oldalán - a Twitteren vagy a Facebookon - láttak napvilágot fontos hírek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×