eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Igenre buzdít a görög turisztikai szövetség

A görög turisztikai szövetség (Sete) arra buzdítja a görög lakosságot, hogy szavazzanak igennel a július ötödikére kitűzött, a nemzetközi hitelezőknek a Görögországgal szemben támasztott követelményekről szóló referendumon.

A dél-európai országban számos görög szakszervezet és szövetség közösen indított kampányt azért, hogy Görögország továbbra is az eurózónában maradjon.

A Sete által szerdán közzétett "Mondjunk igent Görögországra, mondjunk igent az euróra" című kampányfelhívásból kiderül, hogy az akcióban 25 magán- és állami szervezet vesz részt, amelyek "több százezer, keményen dolgozó görög állampolgárt képviselnek".

A szövetség leszögezte, függetlenek a politikától, és elsősorban a "Görögország jövőjével kapcsolatos félelmek és bizonytalanság" köti őket össze, valamint az a szilárd meggyőződés, hogy az országnak "Európa erős oszlopához és az eurózónához kell tartoznia".

A turisztikai szövetség 14 szervezetet foglal magába, amelyek szállodákat, utazási irodákat, légitársaságokat és egyéb idegenforgalmi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat képviselnek. A Sete összesen több mint 50 ezer vállalkozást képvisel, amelyek több mint 400 ezer embert foglalkoztatnak.

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő pártja, a Sziriza eközben "Mondj nemet - a demokráciáért és a büszkeségért" mottó alatt indított kampányt, a párt honlapján ez a jelmondat olvasható felemelt kezek és a görög zászló háttere előtt.

Gabriel Szakellaridisz görög kormányszóvivő irodája szerdán közölte, a vasárnapi népszavazással kapcsolatos, görög és angol nyelvű online tájékoztató portált indítottak, hogy a lakosság és a nemzetközi közvélemény "pontos" információkat kapjon a referendumról.

Az utóbbi napokban a görög lakosság számára is érezhetően súlyos következményeket hozott a görög válság: a miniszterelnök vasárnap este bejelentette, hogy egy hétig zárva maradnak a görög bankok és tőkekorlátozásokat vezetnek be.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×