eur:
385.35
usd:
354.95
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Piknikeznek a rendőrök

"Tanévkezdési pikniket" tart a rendőrség - írja a police.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) a gyermekek védelmét, a közlekedési nevelő munkában való aktív részvételt évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti. A 2008. szeptember 1-jén megkezdett "Az iskola rendőre" program folytatódik a 2015/2016-os tanévben is, melynek ünnepélyes tanévnyitóját - a Tanévkezdési pikniket - a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban tartották 2015. augusztus 28-án.

A tanév során az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével, elérhetősége a résztvevő iskolákban plakátokon lesz kifüggesztve.

Szeptemberben - a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában - kiemelt rendőri jelenlétet biztosít a rendőrség és a polgárőrség azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, különös figyelemmel a gyermekek biztonságos közlekedésére, és fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására.

A "SuliMoped" programot, valamint a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedőket ebben a tanévben is az ország valamennyi megyéjében és a fővárosban is folytatja a rendőrség. A program tantervi órakereten kívül, többnyire e-learning képzés keretében valósul meg, összesen mintegy 1000, 8. osztályos általános iskolai diák bevonásával. Az ORFK-OBB az előző években beszerzett személygépkocsikat, segédmotoros kerékpárokat, utánfutókat, valamint személyi védőfelszereléseket továbbra is a program rendelkezésére bocsátja.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×