eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Berendezéseket szállít a Ruszatom Szerviz Paksra

Keretszerződést kötött az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Ruszatom Szerviz Rt. A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez tartozó cég a négy paksi atomerőművi blokk működtetéséhez és korszerűsítéséhez szállít berendezéseket és tartalékalkatrészeket.

A Roszatom Ruszatom Szerviz Rt. nevű cége és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2015. október 27-én kötött keretszerződést a négy paksi atomerőművi blokk működtetéséhez és korszerűsítéséhez szükséges berendezések és tartalékalkatrészek szállítására - közölte az orosz állami atomenergetikai konszern magyar kommunikációs partnere, a Kotimex PR.

Tájékoztatásuk szerint a megállapodást a paksi atomerőmű küldöttségének novovoronyezsi atomerőműben tett látogatása alkalmából írta alá Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója.

A keretszerződés rögzíti a felek együttműködésének alapelveit, de a szállítások konkrét feltételeit a kiegészítő szerződések tartalmazzák majd.

A Ruszatom Szerviz cég a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern elektromos energia divíziójához tartozik. A vállalat ágazati integrátor szerepet tölt be a külföldön üzemelő, orosz tervezésű atomerőművek revíziója, javítása és korszerűsítése terén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×