eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gulyás Gergely (Fidesz-KDNP, j2), Szél Bernadett (b2), Ungár Péter (b), Schmuck Erzsébet (Lehet Más a Politika) és Gréczy Zsolt (Demokratikus Koalíció, j) megválasztott képviselők az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyaláson az Országház Apponyi Albert-termében 2018. április 24-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Folytatódik a tegnap eredménytelenül zárult, alakuló ülést előkészítő tárgyalás

Ellenzéki kérésre ma folytatódnak az alakuló ülést előkészítő tárgyalások – jelentette be Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és delegációjának vezetője tegnap este.

Két tárgyalási fordulót is tartottak tegnap a parlamentbe jutott pártok képviselői az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítéseként, ám nem jutottak egyezségre. A második, esti egyeztetés után Gulyás Gergely a Fidesz részéről abban bízott, hogy ma már megállapodás születhet a vitatott kérdésekben. „A magunk részéről konstruktív javaslatokat tettünk, még a négy évvel ezelőtti megállapodáshoz képest is, ami szerintem szintén egy konstruktív megállapodás volt” – fogalmazott. „Bizottsági tisztségekről, bizottságok számáról kell megegyezni, közel van a megegyezés de az ellenzék még nem bólintott rá, vélhetően azért, mert egymás közt még nem jutottak megegyezésre” – tette hozzá.

A zárt egyeztetésen a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd a DK és az LMP képviselői az új Országgyűlés bizottsági rendszerének kialakítása mellett a Ház várható ülésrendjéről, a külügyi és diplomáciai testületeket érintő kérdésekről, a mandátumigazolás előkészítéséről, az esküokmányok aláírásának menetéről, valamint a tisztségviselők megválasztásának előkészítéséről tárgyaltak.

Ellenzéki részről az első tárgyalási kör után egyedül a jobbikos Volner János nyilatkozott a sajtónak. „Bizottsági struktúra változatlanságát projektálta a Fidesz a maga részéről, de azt mondta, hogy elgondolkodhat azon is, hogy érdemes lesz ezen változtatni” – mondta.

Az alakuló ülés előkészítéséről szóló tárgyalások között az ellenzéki politikusok félrevonultak, és folytatták a hétfőn kezdett megbeszélésüket a parlamenti együttműködésről. A köztársasági elnök május 8-ára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×