eur:
394.29
usd:
369.89
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A szerb Marko Nikolics, a Videoton FC új vezetőedzője bemutatkozó sajtótájékoztatóján Székesfehérváron 2017. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Megvan a Fehérvár, a Honvéd és a Debrecen Európa-liga-ellenfele

Albán, litván és montenegrói csapatok jutottak a magyar Európa-liga-résztvevő labdarúgócsapatoknak kedden.

Az UEFA svájci székházában, Nyonban kora délután már elkészítették a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének sorsolását, ennek során a Ferencváros a bolgár bajnok Ludogoreccal került szembe.

Egy órával később az is kiderült, másik három nemzetközi kupaszereplőnk (Fehérvár, Debrecen, Honvéd) kivel találkozik majd az Európa-liga 1. körében. A Fehérvár kiemeltként várta a sorsolást, a hajdúságiak és a fővárosiak nem.

A sorsolás után a következő párosítások jöttek össze:

Debrecen - Kukësi (albán)

Budapest Honvéd - Zalgiris Vilnius (litván)

FK Zeta (montenegrói) - Fehérvár

Az első mérkőzésekre július 11-jén, a visszavágókra július 18-án kerül sor.

Az már biztos, hogy a kispestiek a Vasas új létesítményében, az Illovszky Stadionban fogadják a litvánokat. A Bozsik Stadion építése alatt a Honvéd az Új Hidegkuti Nándor Stadionban szokott pályára lépni pályaválasztóként, és így lesz ez a következő szezonban is, csakhogy az MTK pályája ad otthont a Maccabi Játékoknak, amely július 29-től augusztus 7-ig tart, és az előkészületek miatt már korábban sem használható a létesítmény. Emiatt a Honvéd a selejtező első fordulójában és továbbjutás esetén a második körben is Angyalföldön fogadja ellenfelét.

  • Golubovci város csapata, az 1927-ben alapított FK Zeta a montenegrói bajnokság 2006-os indulása óta az élvonalban szerepel, az előző idényben bronzérmes volt, hazája kupasorozatában pedig a negyeddöntőig jutott. Eddigi legnagyobb sikere a 2007-es bajnoki cím, az Európa-liga selejtezőjében pedig 2012-ben egészen az utolsó körig, a rájátszásig jutott. Hazai meccseit a fővárosban, Podgoricában játssza a csapat.
  • Az albán Kukësi a legutóbbi hét idényt dobogón zárta a bajnokságban, amelyet 2017-ben megnyert, idén tavasszal pedig második lett. A kupában 2016-ban és idén is aranyérmes volt. Az El-selejtezőben öt évvel ezelőtt szintén eljutott a rájátszásig, ahogyan a litván Zalgiris Vilnius is.
  • A litván Zalgiris Vilnius szintén címvédő hazája kupasorozatában, a bajnokságban legutóbb második lett, és a jelenlegi idényben is a második helyen áll. Fennállása során hét bajnoki címet és 12 kupagyőzelmet ért el.
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×