eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

MI6 program - itt vannak az országos eredmények

A cél, hogy Virtuális Erőmű Program 2030-ra Magyarország második legnagyobb erőművévé váljon Paks után.

Mostanra már 558 megawattnál tart a Virtuális Erőmű Program, amely a csatlakozó vállalatok, önkormányzatok és iskolák energiamegtakarítását számolja - közölte Mezősi Balázs, a projekt vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a program célja, hogy a környezetvédelemmel pénzt takarítsanak meg az intézmények. Ezt a jó gyakorlatok terjesztésével is ösztönzik.

A program a csatlakozók - vállalatok, önkormányzatok, iskolák, intézmények - éves energiamegtakarításait átszámolja erőművi kapacitásra, vagyis meghatározza, hogy mekkora erőműre nincs szükség a megtakarítás eredményeképpen.

Áder János az ENSZ-klímacsúcs résztvevőinek figyelmébe is ajánlotta Magyarország 10 éve indult - és azóta külföldi partnerekkel is bővült - Virtuális Erőmű Programját, melynek lényege és filozófiája szerint az a legolcsóbb energia, amelyet meg sem termelünk. "A program keretében eddig több energiát takarítottunk meg, mint ami a magyarországi atomerőmű teljesítményének egy negyede" – fogalmazott a köztársasági elnök.

2019. tavaszi számok (forrás: mi6.hu)
2019. tavaszi számok (forrás: MI6.hu)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×