eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az első helyezett az olasz Gabriele Tarquini, a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat pilótája (b) és csapattársa, a második helyezett Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) harmadik futama után a mogyoródi Hungaroringen 2019. április 28-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Így "darálta le" a mezőnyt Michelisz Norbert az időmérőn - óriási rajt lesz

Óriási fölénnyel nyerte meg a második időmérő edzést Michelisz Norbert a túraautó-világkupa szezonzáró állomásán Malajziában. Ezzel közelebb került a végső sikerhez, ugyanakkor vasárnap két futamon fő riválisa éppen mellőle rajtolhat.

Két időmérő edzés - két első hely. A Hyundai magyar pilótája, Michelisz Norbert a lehető legjobb eredménnyel zárta a pénteki napot, és a WTCR-sorozat idei utolsó napján két versenyt is az élről kezdhet meg. Az időmérős teljesítményéért ráadásul 10 pontot szerzett, így növelte előnyét az összetettben.

Michelisz Norbert már az első időmérő edzésen is remekelt, akkor fő riválisa, az argentin Esteban Guerrieri a 10. lett, így az első vasárnapi futamon - magyar idő szerint reggel negyed kilenctől - a két esélyes ebből a pozícióból kezdhet. A Link&Co. versenyzői nem kerültek a legjobbak közé, a francia Yvan Muller a 16., a matematikailag még szintén esélyes svéd Thed Björk pedig a 28. helyről indulhat. Michelisz Norbert és a Hyundai a második időmérőn is nagyon meggyőző volt, a magyar pilóta 0,8 másodperces előnnyel győzött Guerrieri előtt. A fordított rajtrácsos versenynek az argentin klasszis a 9., Michelisz Norbert a 10. helyről vághat neki, míg a fő futamon a magyar pilóta lesz a pole pozícióban, mellőle pedig riválisa rajtolhat.

Yvan Müller a 13., Thed Björk a 19. lett a második időmérőn. Mindketten hangsúlyozták, hogy a többletsúly ellenére nem adják fel a küzdelmet, de a végsebességük nincs rendben. A svéd pilóta megemlítette, hogy az eső még segíthet neki.

Michelisz Norbert mosolygósan nyilatkozott a nap végén, mint mondta:

megtalálta a megfelelő egyensúlyt,

elégedett volt a teljesítményével, kivételes köröket autózott az időmérőn, és készen áll a kemény csatára Guerrierivel. A két pilótát 15 pont választja el egymástól, a futamgyőzelmek azonban egyenként 25 pontot érnek.

Folytatás vasárnap a versenyekkel, amelyeket 8.15-től, 11.15-től és 13.10-től rrendeznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×