eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Fertőtlenítéshez védőruhába öltözött katonák a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 12-én. Az intézményben eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak, nyolcan meghaltak.
Nyitókép: Fertőtlenítéshez védőruhába öltözött katonák a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 12-én. MTI/Mónus Márton

És még ez is: vírusgyanús, ezért karanténba került a Pesti úti idősotthon orvosa

Ez az az ellátóhely, ahonnan egy csapásra az összes lakót kórházba kellett vinni a minap.

Levelet írt a X. kerületi tisztifőorvos a Pesti úti idősotthon vezetőjének, amelyben arról tájékoztatja, hogy az intézmény orvosa 14 napig házi karanténra kényszerül, nem tudja ellátni feladatait. A 24.hu birtokába került levél valódiságát a fenntartó főváros önkormányzata is megerősítette.

A Pesti úton a nagyhéten robbant a koronavírus-járvány, a folyamatosan végzett tesztek három számjegyű létszámban tártak fel fertőzötteket, ami miatt az országos tisztifőorvos is odament az operatív törzs aznapi tájékoztatója után, majd úgy döntöttek, az összes lakót kórházakba viszik - többek közt a Korányiba és a Bajcsyba kerültek idősek.

Az otthon lakói közül többen már meg is haltak a koronavírus betörése óta.

Az idősotthon a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik, a kiürítés óta már fertőtlenítették is. A budapesti főpolgármester Karácsony Gergely azzal védekezik a felelősségét firtató megnyilatkozások kapcsán, hogy maga többször is kérte Kásler Miklós erőforrás-minisztert, hogy legyenek tesztek az otthonokban, de ez a kormány szerint felesleges volt, mert csak egy adott időpillanatról mond bármit is, ezért álbiztonságot ad.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×