eur:
387.19
usd:
359.25
bux:
69304.73
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác
A ferencvárosi kapus, Dibusz Dénes véd a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencvárosi TC zártkapus mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2020. május 27-én. A koronavírus-járvány miatt nézők, szurkolók részvétele nélkül játszották a mérkőzést.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

A „derbispecialista” Boli góljával nyert a Ferencváros az Újpest ellen

Az Újpest elleni derbi megnyerésével növelte pontelőnyét a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben, az OTP Bank Ligában. Immár kilenc ponttal vezet a MOL Fehérvár előtt.

Az Újpest szerdáig mindössze egy hazai mérkőzését játszotta eddig a Megyeri úton a 2019–2020-as szezonban, azon február elején elveszítette a MOL Fehérvár ellen 1-0-ra. Most is hasonló volt a forgatókönyv, a 228. derbin a vendég zöld-fehérek Franck Boli a 7. percben szerzett góljával nyertek. A Norvégiából igazolt elefántcsontparti csatár, akárcsak ősszel, a Groupama Arénában egyedüliként iratkozott fel a góllövőlistára a lila-fehérek elleni derbin.

Az Újpest, amelynek egyre inkább hátrafelé is kell tekintgetnie, egyetlen ponttal előzi meg a kieső helyen álló Zalaegerszeget, a bajnokság felfüggesztése előtti hetekhez képest nem játszott rosszul, helyzeteket is kidolgozott, de nem tudta bevenni Dibusz Dénes kapuját. A legígéretesebb hazai kísérletnél, az első félidőben, a csapatkapitány Simon Krisztián jól eltalált távoli lövése után a labda a lécről pattant ki.

A Ferencváros közel sem nyújtotta az idény legjobb teljesítményét,de Boli 18 méteres, nagyon jól eltalált lapos lövésével kiharcolt győzelmével nagyot lépett a bajnoki cím megvédése felé. Nyolc fordulóval a zárás előtt előnye kilenc pont a MOL Fehérvárral szemben.

Újpest FC–Ferencváros 0-1 (0-1)

Megyeri út, zárt kapuk mögött.

Gólszerző: Boli (7.)

Kiállítva: Burekovics (91.)

Címlapról ajánljuk
Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×