eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: OTP Bank

Johancsik Tibor lett az év informatikai vezetője

Az OTP Bank vezérigazgató-helyettese lett az év informatikai vezetője a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetségének döntése alapján.

A beadott pályamunkák, valamint a jelöltek meghallgatása alapján a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége tegnapi, hagyományosan augusztus végén tartott rendezvényén idén az OTP Bank IT-vezetőjének ítélte a legjobbnak járó év informatikai vezetője díjat. A szakmai elismerést elnyerő Johancsik Tibor négy éve irányítja a meghatározó regionális bank informatikai divízióját.

A vezérigazgató-helyettes irányítása alatt a bank informatikai területe is nagy részben átállt az agilis módszertanon alapuló működésre, szorosan együtt dolgozva a bank üzleti és termékfejlesztésért felelős területeivel. Az eredmények rövid időn belül jelentkeztek, elég csak a CSOK zökkenőmentes bevezetésérése, az Apple pay hazai diadalmenetére vagy az azonnali fizetés sikeres elindítására gondolni.

"Ez nagy megtiszteltetés számomra, de az informatikai csapat érdeme" – mondta az InfoRádiónak Johancsik Tibor, és hozzátette, több nagy projektet hajtottak végre sikeresen. Úgy látja, három olyan eleme volt az elmúlt időszaknak, amely meghatározó: az egyik az agilis szervezeti átalakulás, a másik az IT-transzformáció, amely az évtized projektje, és rengeteg nagy rendszert cserélnek le annak érdekében, hogy valóban 21. századi működést tudjanak biztosítani.

A munka harmadik pillére a vezérigazgató-helyettes szerint a külföldi akvizíciók levezénylése, ebben nagy gyakorlatot szereztek, legutóbb a bolgár leánybank integrációján dolgoztak, ráadásul már a koronavírus-járvány közepette. Igyekeznek egységes banki rendszereket kiépíteni, olyan projektek futnak már, ahol a csoportszintű megoldás a cél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×