eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
2020. augusztus 24-én Minszkben készített kép Marija Kalesznyikaváról, a fehéroroszországi ellenzéki Koordinációs Tanács tagjáról. Sajtóértesülések szerint ismeretlenek szeptember 7-én elrabolták Kalesznyikavát a fehérorosz fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

A hatóságok szerint a határon fogták el a fehérorosz ellenzéki vezetőt

A fehérorosz hatóságok homlokegyenest mást közöltek, mint amiről korábban hallani lehetett.

A fehérorosz hatóságok elfogták a fehérorosz-ukrán határon Marija Kalesznyikava ellenzéki vezetőt, két társának pedig sikerült átszöknie Ukrajnába - közölte kedden a fehérorosz állami média.

A BelTA hírügynökség és a Belarusz-1 tévécsatorna egybehangzó jelentése szerint Kalesznyikava "megkísérelt törvénytelenül átkelni a határon, de elfogták". Két társának, Anton Radnenkavnak és Ivan Kravcavnak sikerült átszöknie a határon.

Mindhárman tagjai a fehérorosz ellenzéki Koordinációs Tanácsnak, és mindhárman hétfőn tűntek el, nem reagáltak a telefonhívásokra. Egy szemtanú hétfőn arról számolt be, hogy látta Minszkben, amikor Kalesznyikavát elrabolták, ismeretlenek betuszkolták egy kisbuszba.

Az Interfax ellenzéki forrásokra hivatkozva azt írta kedd reggel, hogy egyikük sem tervezte a távozást hazájukból, sőt határozottan ellenezték ezt. Feltételezések szerint először elfogták, majd a határra szállították őket a hatóságok emberei, és ott megrendezték Kalesznyikava szökési kísérletét.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×