eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy budapesti gimnazista az otthonából, internetkapcsolaton keresztül figyeli osztályfőnökének, Kerényi Katának, a Zöld Kakas Líceum tanárának online tartott óráját 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében mától a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, és elkezdődik a digitális tanrendre való átállás.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Pozitív teszt egy szombathelyi gimnáziumban, az igazgató nem kockáztatott

Másfél osztálynyi diák szeptember 17-ig biztosan otthon marad.

Pozitív lett egy szombathelyi gimnazista koronavírustesztje, emiatt másfél osztály és néhány tanár karanténba került - írja a Vaol.hu. A pozitív diák már múlt csütörtök óta otthon van.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium vezetője, Merklin Ferenc a részletekről elmondta, a diák amint rosszul lett, hazament, elszigetelte magát és tesztelték - háziorvosi kérésre.

A kontaktkutatás még zajlik, addig is az igazgató a diák minden osztálytársát hazaküldte, és mindazokat, akik múlt kedden és szerdán tanárként kapcsolatba kerültek vele.

Mivel a tornaórákat bontásban tartják, egy másik osztályból is hazaküldtek 9 gyereket.

A diák tünetei egyébként azóta teljesen megszűntek.

Az érintettek legkorábban szeptember 17-én mehetnek iskolába.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×