eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Lencsevégre kapták a börzsönyi farkast

Egy természetvédő jó reflexeinek köszönhetően készült fotó a találkozásról.

Lefotózták a farkast, ami a Börzsönyben nemrég elejthetett egy szarvasborjút - írta a Börzsönyi Természetvédők Facebook posztja alapján a hellovidek.hu. A természetvédők szerint ez valószínűleg az az állat, amiről korábban a kameracsapdás képük is készült. A szerencsés felvétel készítője pedig egyik tagtársuk, Dénes Tamás volt.

Az már a fotó alatti egyik hozzászólásból derült ki, hogy előző nap a kép készítésétől számított egy kilométerre a helyi vadőr egy ragadozó által frissen megölt szarvasborjút talált. A tetemen látható egyik tiszta fognyomból DNS-mintát vettek, ami már a laboratóriumban van. A szakemberek azt remélik, hogy volt annyi nyálmaradvány a sebben, hogy abból egyértelműen azonosítani lehessen a ragadozó faját.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×