eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Donald Trump amerikai elnök köszönti a támogatóit a washingtoni Fehér Ház erkélyéről 2020. október 6-án. Trumpot és feleségét október 2-án szállították elővigyázatosságból a kórházba, miután koronavírus-fertőzést állapítottak meg náluk. Trumpékat október 5-én kiengedték a kórházból és visszatérhettek a washingtoni Fehér Házba.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump: nagyon gyorsan, rekordidő alatt megérkezik a vakcina

Donald Trump amerikai elnök szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és kórházba került.

A Fehér Ház erkélyén nyilatkozó Donald Trump elmondta: remekül érzi magát. Az elnök a jelenlévő több száz ember előtt azt ígérte: a koronavírus el fog tűnni.

"Azt akarom, hogy tudjátok: nemzetünk legyőzi ezt a szörnyű kínai vírust"

- hangsúlyozta a vírus eredetére utalva. Hozzátette: nagyon gyorsan, rekordidő alatt megérkezik majd a koronavírus elleni vakcina. A tudomány és az orvosságok segítségével örökre elpusztítjuk a vírust a világ minden szegletében - mondta az amerikai elnök.

Donald Trump a jövő héten újult erővel veti bele magát az elnökválasztási kampányba, és két helyszínen is gyűlést tart - jelentette be az elnök kampánystábja. Az elnök kedden a pennsylvaniai Johnstownban, szerdán pedig az iowai Des Moines-ben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Az amerikai elnököt október 2-án szállították kórházba, miután a megelőző napon koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak nála. Négy nap múltán tért vissza a Fehér Házba, ahol először nem az Ovális Irodában, hanem elkülönített helyiségben dolgozott. Nem tudni, hogy az elnök még fertőz-e, mert az illetékesek nem reagáltak az ezt firtató újságírói kérdésekre.

Donald Trump a kórházban

antitestkoktélt, vírusellenes Remdesivirt, szteroidot és más készítményeket kapott.

Még csütörtök este kiadott közleményében a Fehér Ház orvosa kielégítőnek minősítette az elnök egészségi állapotát, és tudatta, akár már választási rendezvényeken is részt vehet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×