eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Portugál Labdarúgó-szövetség által közreadott képen Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott játékosa szobájának erkélyén, Oeirasban 2020. október 13-án, a válogatott edzése alatt. A szövetség bejelentette, hogy Cristiano Ronaldo megfertőződött az új koronavírussal, és bár tünetmentes, nem játszhat a Svédország elleni esti lisszaboni mérkőzésen a labdarúgó Nemzetek Ligájában.
Nyitókép: MTI/EPA/Portugál Labdarúgó-szövetség/Diogo Pinto

Két koronavírusos sztárjátékos sem maradt ott, ahol kellett volna

Cristiano Ronaldo és Sam Querrey is pozitív tesztje ellenére kelt útra.

Azt nem tudják, Cristiano Ronaldo hogyan fertőződött meg, ettől függetlenül az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora úgy véli, a Juventus sztárfutballistája megsértette a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott biztonsági előírásokat azzal, hogy

karanténkötelezettsége ellenére visszatért Torinóba.

A 35 éves, ötszörös aranylabdás portugál labdarúgónál még Lisszabonban, a válogatott táborában állapították meg, hogy elkapta a koronavírust, ennek ellenére szerdán visszarepült Olaszországba, hogy ott töltse a karanténidőszakot.

Eközben egy másik sztársportolóra is hasonló gyanú vetült. A férfi versenyeket szervező ATP szerint súlyos szabálysértés történt, és akár 100 ezer eurós bírság vagy eltiltás is várhat az amerikai Sam Querrey-re, aki pozitív koronavírustesztje ellenére elutazott az 1,4 millió dollár összdíjazású szentpétervári keménypályás tenisztornáról – írja az MTI. A szervezők csütörtökön jelentették be, hogy a világranglista 49. helyezettje – azután, hogy negatív teszttel érkezett Oroszországba – feleségével együtt pozitív tesztet szolgáltatott vasárnap, a főtáblás küzdelmek rajtja előtt. Ezért törölték a nevezési listáról, és arra kérték, hogy vonuljon karanténba a hotelben.

A 33 éves játékos hétfőn nem nyitotta ki a szobaajtót a vizsgálatra érkezett orvosok előtt arra hivatkozva, hogy nyolc hónapos kisgyermekük – aki szintén elkapta a vírust – alszik, majd kedd reggel családjával együtt távozott a szállodából.

A tízszeres tornagyőztes Querrey utólag arról tájékoztatta az ATP-t, hogy magánrepülőgéppel hagyták el az országot, de azt nem árulta el, hogy hova utaztak. Állítólag egy közeli országban vannak, ahol nem volt szükséges negatív koronavírusteszt a beutazáshoz.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×