eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: YouTube/Magyarország Ügyészsége

Összevertek egy idős férfit a 148-as buszon

A sértett szóvá tette másik férfinak, hogy mielőtt a buszra felszállnak előbb a babakocsis és karon ülő gyermeket tartó kismamát kellene leengedniük és nem szitkozódniuk.

A Fővárosi Főügyészség társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaesőnek minősülő 51 éves férfival és 23 éves társával szemben, akik 2018. május 7. napján a koraesti órákban szidalmazás és köpködés után bántalmaztak egy utast a BKV csepeli Szent Imre tér irányából az Ady Endre út irányába közlekedő 148-as járatán.

A konfliktust az okozta, hogy a két vádlott a busz megállásakor nem várta meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva még előttük felszálltak.

Ezt szóvá tette az éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében helyet foglaló egyik idősebb utas, akik mindketten emiatt alpári stílusú szitkozódást kaptak.

Amikor a busz elindult, a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, és azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban és ott megrugdossák, majd az idősebbik vádlott tovább hergelve magát a későbbi sértetthez lépett és annak arcába hajolva tovább szidalmazta, majd le is köpte őt.

Ekkor a sértett felállva megpróbálta eltolni a vádlottat, aki erre a társával együtt rátámadt és több alkalommal a fején és tenyérrel és ököllel megütötték, aki rá is esett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebbik elkövetőre is.

Amikor a sértett már menekülni próbált, az idősebbik vádlott felállva követte őt és több alkalommal újra megütötte, aki ettől a busz első ajtaja előtt és a sofőr mellett ismételten elesett, miközben további bántalmazás azért nem érte, mert a busz férfi utasai időközben a fiatalabb elkövetőt visszatartották.

Végül a sértett visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért, amikor további ütéseket kapott, majd az ugyancsak szidalmazott sofőr a vádlottaknak kinyitotta az első ajtót, akik leszálltak és menekülve távoztak.

Mindezt megörökítette a busz kamerarendszere (Figyelem, a képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak!)

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvos-szakértő a bántalmazott férfi egyéb sérülései mellett életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést is megállapított, ezért a vádlottaknak 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kell felelniük a Fővárosi Törvényszéken.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×