eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A tulajdonos telefonál bezárt olasz éttermében Nyíregyházán 2020. november 11-én. A kormány legújabb védelmi intézkedései szerint ettől a naptól az éttermek nem fogadhatnak vendéget. Az étteremben csak az étel elvitele céljából tartózkodhat vendég.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Ingyenhitel: máris tízmilliárdra rúg az együttes kölcsönösszeg

Folyamatos az érdeklődés a március 8-a óta elérhető kamatmentes újraindítási gyorskölcsön iránt, eddig közel 1500 vállalkozás nyújtotta be hiteligényét - mondta az InfoRádiónak a Magyar Fejlesztési Bank EU Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság igazgatója.

A nulla százalékos kamattal felvehető kölcsönt március 8-ai indulása óta közel 1500 vállalkozás nyújtotta be a hiteligényét, a kérelmekben megfogalmazott kölcsönösszeg együttesen meghaladta a 10 milliárd forintot – ismertette az InfoRádiónak Szabó Sándor. A maximálisan 10 millió forintig igényelhető gyorskölcsön esetében az átlagosan igényelt összeg 9,2 millió forint, tehát az MFB meglátása szerint jól lett meghatározva a paraméter.

A szakember emlékeztetett, egy vállalkozás egyszer folyamodhat segítségért e hitelprogramban.

Az igények feldolgozása folyamatos, nagyságrendileg a 30 százalékukat már jóvá is hagyták, sőt az első ügyfeleknek már a folyósítás is megtörtént a héten – fűzte hozzá az MFB EU Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság vezetője.

Szabó Sándor megerősítette, hogy a gyorskölcsön esetében továbbra is a turizmus és a vendéglátás dominál, az ezen a területen tevékenykedők fedik le a igények 80 százalékát, de a többi kedvezményezetti körből is – legyen az a kultúra- vagy a kiskereskedelmi szolgáltatások területe –, szép számmal érkeznek kérelmek. Összességében tehát minden érintett TEÁOR-tevékenységből van már beadott kérelem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×