eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A német Robin Gosens (b) és a francia Benjamin Pavard a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Franciaország - Németország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 15-én.
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

Pavard 10-15 másodpercre elájult

Saját elmondása szerint tíz-tizenöt másodpercre elájult Benjamin Pavard, a világbajnok francia labdarúgó-válogatott védője a németek ellen 1-0-ra megnyert keddi Európa-bajnoki összecsapáson.

A müncheni mérkőzésen a Bayern München futballistája Robin Gosensszel ütközött egy beadást követően, majd percekig ápolásra szorult, de visszatért a pályára.

"Ki voltam ütve tíz-tizenöt másodpercre, azután már jobb volt" - mondta a meccs után a jobb hátvéd.

A torna előtt mind a 24 résztvevő csapat aláírta azt az egyezményt, amely különleges szabályokat ír elő a lehetséges agyrázkódásos esetekre.

München, 2021. június 15.
A földön fekvő francia Benjamin Pavardot körülállják társai a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Franciaország - Németország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 15-én.
MTI/AP/Getty/Matthias Hangst
MTI/AP/Getty/Matthias Hangst

Mindezek ellenére a profi játékosokat tömörítő FIFPro alelnöke, Francis Awaritefe arról beszélt, hogy a futballban ezzel a jelenséggel továbbra sem foglalkoznak kellőképpen. A szervezet például már hosszabb ideje próbálja elérni, hogy ilyen esetekben átmenetileg cserélni lehessen a keretben, a játékos pedig hat nap után visszatérhetne a csapathoz.

"Nagyon aggódunk, mivel a labdarúgás komoly lemaradásban van más sportágakkal szemben az agyrázkódási protokollok tekintetében" - tette hozzá Awaritefe.

A magyarokkal és a címvédő portugálokkal is egy csoportban lévő franciák 1-0-ra nyerték az összecsapást.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×