eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Helyiek fényképezkednek az olimpiai ötkarika előtt a megnyitóünnepség helyszíne, a tokiói Olimpiai Stadion közelében 2021. július 15-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiderült, kik a koronavírusos sportolók az olimpiai faluban

Hat nappal a pénteki nyitóünnepség előtt két pozitív koronavírusteszt akadt a sportolók között a tokiói olimpiai faluban.

A szervezők vasárnap jelentették be, hogy ketten fertőzöttnek bizonyultak a szálláshelyükre már beköltözött sportolók között.

Egy nappal korábban is akadt egy pozitív teszt a faluban, róla annyit közöltek, hogy nem japán személyről van szó, és nem sportoló, hanem a "játékokhoz kapcsolódó illető". A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint mindhárom érintett ugyanabból a küldöttségből került ki.

Vasárnap délután kiderült, hogy a dél-afrikai labdarúgó-válogatottat erősítő Thabiso Monyane és Kamohelo Mahlatsi, valamint a csapat mellett videoelemzőként dolgozó Mario Masha az érintett. Mindhárman karanténba kerültek, a többiek két negatív tesztet adtak.

Közben a Tokióba megérkezettek között is született egy pozitív teszt, amelyet a dél-koreai NOB-tag, Rju Szeung Min - a 2004-es olimpia asztalitenisz-bajnoka - szolgáltatott. A 38 éves sportdiplomata maga tette közzé az eredményt, és karanténba vonult.

A szervezők összegzése alapján vasárnap az olimpián közreműködő vagy részt vevő személyek közül 10-nek lett pozitív a tesztje, és eddig összesen 55 fertőzöttet regisztráltak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×