eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
ANTWERPEN, BELGIUM -MAY 19: Ádåm Telegdy of Hungary competes in the 50m Backstroke men series on day Three of the Belgian Swimming Open 2019 in Wezemberg Swimming centre on May 19, 2019 in Antwerpen, Belgium. (Photo by Jorge Luis Alvarez Pupo/Getty Images)
Nyitókép: Jorge Luis Alvarez Pupo/Getty Images

Cseh László a középdöntőben, döntős a női 4x200-as gyorsváltó

Cseh László és Telegdy Ádám bejutott a középdöntőbe, a Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna négyes pedig a 4x200 méteres női gyorsváltó döntőjébe.

A 200 méteres hátúszásban Telegdy Ádám az ötödik helyen végzett futamában, 1:57.70-nel. Nem tudta megúszni egyéni csúcsát, de reményteli volt, hogy beférhet a legjobb tizenhatba, a középdöntőbe. A harmadik futam után ez eldőlt, miután a nyolcadik helyen állt, mivel már csak egy futam volt hátra. Biztos továbbjutó lett, a tizennegyedik idővel.

A 19 éves Békési Eszter volt a nap következő magyar úszója, a 200 m női mell első előfutamában. Az ötödik helyen végzett, 2:26.89-cel, elmaradt egyéni csúcsától. Már a harmadik futam végére eldőlt, hogy ezzel nem tud továbbjutni. A huszönötödik hely lett az övé.

„Nem vagyok elégedett az idővel. Előtte nagyon izgultam. Bízom benne, hogy fogok még fejlődni” – mondta Békési Eszter.

A 200 m-es vegyes úszásban Cseh László második lett a futamában, 1:57.51-gyel. 25.21-gyel kezdett, 29.41 volt a következő ötven méter részideje, 34.60 a mell és 28.29 a gyors. Tizedik idővel zárt végül, továbbjutott, az Eb-hez képest is javított.

„Nagyon jó úszás volt, az utolsó ötven nem esett jól. Örülök, hogy úszhatok. A középfutamban jobb idő kell.” Cseh Lászlót mindössze négy európai, a svájci Jeremy Desplanches, a brit Duncan Scott és az olasz Alberto Razzetti.

Kos Hubert az utolsó előfutamban úszhatott, 1:58.47-tel zárt, ez a huszadik idő, nem ért középdöntőt.

Ellenben a Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna összeállításban szereplő magyar kvartett 7:56.16 perces eredménnyel futamában negyedik lett, összesítésben pedig a nyolcadik idővel jutott a fináléba a 200 méteres női gyorsváltóban.

Az első ember, Jakabos még az ötödik helyen váltott, Veres viszont negyedikre hozta fel a csapatot, Verrasztó és Késely pedig magabiztosan tartotta a pozíciót.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×