eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Erre megy az M100-as az M1-estől északra – térkép

Esztergom a végpont, megvan a pontos útvonal.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a napokban az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette az M100 gyorsforgalmi út Bicske−Esztergom szakasz kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére vonatkozó ajánlati felhívást.

Mint ismert, a négysávos, 32 km hosszú gyorsforgalmi út nyugatról kerüli el a Zsámbéki-medence településeit, tehermentesítve a 102-es utat és a környező településeket az átmenő forgalom alól.

Az építést két szakaszra bontják.

  1. 16,9 km-en épül az 1-es főút-M1-es sztráda-Úny szakasz, leállósáv nélkül, 2x2 sávon, ezen kívül bekötőutak építése és az 1106-os felújítása. Lesz 4 különszintű csomópont is, 26 híd, valamint egy "kocsimérleg".
  2. A beruházás második szakasza az únyi csomóponttól Esztergomig tartó hozzávetőlegesen 15,4 kilométer hosszúságú, 2x2 sávos autóút, amely magába foglalja a Kesztölci mérnökségi telep kiépítését. Lesz két különszintű csomópont, 26 híd, 3 alagút, 317,25 méter zajárnyékoló fal és 361 méter zajárnyékoló domb.

Épül még egy rendőrségi épület garázzsal, irodával, sótárolóval, benzinkúttal.

Október 1-ig várják az ajánlatokat.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×