eur:
395.27
usd:
366.62
bux:
65108.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
09 November 2019, Hessen, Frankfurt/Main: Corinna Schumacher (l) and her son, racing driver Mick Schumacher (r), arrive at the Alte Oper before the start of the German Sports Press Ball. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Először beszélt Michael Schumacher állapotáról a felesége

Corinna Schumacher beszélt a hétszeres világbajnok Forma–1-es pilóta állapotáról, míg a fia, Mick azt mondta, mindent odaadna azért, hogy az apjával beszélhessen.

„Soha nem hibáztattam a Jóistent, hogy mindez miért történt velünk. De nagyon balszerencsések voltunk, az embernek nem lehet ennél nagyobb pechje az életben” – mondta Corinna Schumacher, a hétszeres Forma–1-es világbajnok felesége a német Bild online kiadásának. Arról is beszélt, hogy a férje nem sokkal a francia Alpokban történt síbalesete előtt azt mondta neki: „A hó nem optimális, ennyi erővel mehetnénk Dubajba is.”

„Együtt vagyunk otthon, folytatódik a gyógyterápia, és mindent megteszünk azért, hogy Michael jobban legyen. Egyszerűen azért, hogy érezze, milyen összetartó család vagyunk” – idézi a feleséget a hirado.hu.

Elmondása szerint azonban továbbra is védeni akarják a hétszeres világbajnok privát szféráját.

„Jól tudom, hogy Michael minden nap hiányzik, és nem csak nekem, hanem a gyerekeknek, a családnak, az apjának, mindenkinek, aki körülötte van. Michael mindenkinek hiányzik” – tette hozzá.

Síbalesete óta Schumacher egészségi állapotáról továbbra sem tudni semmit. Gyermekei – 24 éves lánya, Gina-Maria és 22 éves autóversenyző fia, Mick – nagyszerű családapaként jellemzik, akivel sokat mókáztak gyerekkorukban. Az amerikai Haas F1-es csapatnál versenyző Mick szerint „eléggé igazságtalan” a sorstól, hogy apjuk nem élheti meg vele ezeket a pillanatokat.

„Mindent odaadnék érte, ha beszélhetnék apámmal”

– mondta az F1-es újonc.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket, amikor a sípályáról lefutva egy köves részre érve elesett a francia Alpokban. A hétszeres Forma–1-es világbajnok koponyaalapi törést és súlyos agyi traumát szenvedett – annak ellenére, hogy bukósisak volt rajta.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×