eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Darkweb, darknet and hacking concept. Hacker with cellphone. Man using dark web with smartphone. Mobile phone fraud, online scam and cyber security threat. Scammer using stolen cell. AR data code.
Nyitókép: Tero Vesalainen/Getty Images

Fontos figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta

Új módszerrel próbálkoznak a csalók.

Csalók megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit, logóját használó, veszélyes emailt és sms-t küldenek, erről érkezett több bejelentés a postához - hívta fel a figyelmet a társaság.

A hamis emailben vagy sms-ben csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését és/vagy a díj kifizetését. A levélben látható "Kattints ide", "Fizessen online" vagy "Küldje el nekem a csomagot", illetve hasonló feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak.

Azt kérik, hogy aki ilyen gyanús emailt vagy sms-t kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra és ne adjon meg adatokat!

A Magyar Posta kizárólag nemzetközi küldemények esetén a vámkezelési díjak kiegyenlítése kapcsán küld online vagy sms fizetési értesítést, amelyben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel.

Felhívták a figyelmet, hogy amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

Mint írták, gyanúra, elővigyázatosságra adhat okot a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, vagy az ha nem is rendelt csomagot, mégis arról értesítik, hogy fizessen a megrendelt csomagért. Túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasolják, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos email címéről vagy telefonszámáról érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak bizalommal a posta ügyfélszolgálatához és kérjenek megerősítést.

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×