eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
MANCHESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 11: Cristiano Ronaldo of Manchester United scores their first goal during the Premier League match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford on September 11, 2021 in Manchester, England. (Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)
Nyitókép: Ash Donelon/Manchester United/Getty Images

Gólokkal tért vissza Cristiano Ronaldo a Manchester Unitedbe

Cristiano Ronaldo 2003 és 2009 között tartó első manchesteri korszakában a Newcastle United az egyik kedvenc ellenfelének számított. Tizenegy, a „Szarkák” elleni mérkőzéséből tízet megnyert, hat gólt szerzett ellenük, további öt gólt előkészített. A sor ezúttal folytatódott.

Az Old Traffordon a Man United a David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Raphael Varane, Harry Maguire, Luke Shaw – Nemanja Matics, Paul Pogba – Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Jadon Sancho – Cristiano Ronaldo tizeneggyel kezdett, a portugálon kívül a francia világbajnok Raphael Varane is először játszott a szerződtetése óta.

A 12 év és 118 nap után ismét Premier League-mérkőzést játszó Cristiano Ronaldo forró ünneplést kapott a szurkolóktól már a bemelegítésnél is. Az egyetlen kellemetlenséget számára a kezdő sípszó után az Old Trafford fölött elhúzó repülőgép molinója jelentette, amelyre a The Level Up feminista csoport a Believe Kathryn Mayorga felíratot festette, emlékeztetve arra hölgyre, aki egy 2009-es, Las Vegas-i nemi erőszakkal vádolta meg a futballsztárt. 2019-ben a helyi hatóságok Cristiano Ronaldót, aki mindvégig tagadta a vádakat, felmentették.

Az első manchesteri időszakához hasonlóan újra a hetes mezben játszó CR7 első nagy pillanata az első félidő hosszabbításában érkezett el, amikor a kapusról kipattanó labdára gyorsan reagálva közelről megszerezte a vezetést a Manchester Unitednek, belőtte második angliai korszaka első gólját.

Az 56. percben a Newcastle Javier Manquillo révén kiegyenlített, de a 62. percben az előretörő Luke Shaw átadásából Cristiano Ronaldo újabb gólt szerzett, méghozzá a kapus lába között!

Eldőlni látszik a mérkőzés, Paul Pogba labdájából a másik portugál, Bruno Fernandes növelte az előnyt, 3-1.

A 92. percben Jesse Lingard, ugyancsak Paul Pogba átadásából, fölényessé tette a győzelmet, 4-1.

Cristiano Ronaldo, akit a hajrában Ole Gunnar Solskjaer megkérdezett, hogy miután eldőlt a mérkőzés, nem akar-e cserét kérni, de maradt a pályán, két góllal tért vissza a Manchester Unitedbe. Csapata 4-1-re verte a Newcastle Unitedet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×