eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az új Volkswagen típusú mentőautók az átadáson, a szolgálat Markó utcai székháza előtt 2021. július 27-én. Húsz új mentőautó érkezett kedden az Országos Mentőszolgálathoz, további 42 járművet a napokban kapnak meg, ezzel a mentőautók átlagéletkora 4,8 évre csökken.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Felpörgött a járvány, segítséget kérnek a mentők

Az egész országban izzanak a vonalak és jóval több sürgős esethez riasztották a mentőket, mint korábban

Az egész országban izzanak a vonalak a mentésirányításokon. A korábbi átlagos napi 3000 helyett, 4300-nál is több sürgős esethez riasztották a mentőket az elmúlt napokban, miközben a mintavételi igények is húszezres nagyságrendben érkeznek a mentőszolgálathoz – írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A megnövekedett feladatok miatt a közlekedők segítségét kérik, hogy az életmentők ebben a kiélezett helyzetben is minden esetben gyorsan helyszínre érjenek. Előfordulhat, hogy a mintavevő egységeik szükség szerint “szabálytalanul” parkolnak a mintavétel idejére, emiatt megértést kérnek, valamint azt, hogy a szirénázó-villogó mentőautóknak minden körülmények között biztosítsanak szabad utat a forgalomban.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×