eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Az aranyérmes Szabó Szebasztián a férfiak 50 méteres pillangóúszásának eredményhirdetésén a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2021. november 6-án.
Nyitókép: MTI/AP/Szergej Gric

Már az olimpiai dobogóról álmodik az új magyar úszócsillag

Szabó Szebasztián 2021-ben négy Európa-bajnoki címet is begyűjtött, hármat rövid pályán Kazanyban, mégsem teljesen elégedett.

"Nekem ez az év picit fura volt, nagyon sokat dolgoztunk Tokió miatt. Az olimpia is furcsa volt, a váltó nagyon jól sikerült, az egyéni számom, a 100 pillangó annyira nem. Kicsit zavar, hogy annyi munkát beleraktunk, és nem jött ki. Ebben az évben négy Európa-bajnoki aranyat szereztem, és még lesz a rövid pályás világbajnokság, úgyhogy nem lehetek elégedetlen, de jobb is lehetett volna" – vont mérleget a Szabó Szebasztián.

Tokióban az olimpián a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik lett Milák Kristóffal, Németh Nándorral és Bohus Richárddal, viszont 100 pillangón sokkal jobbat remélt a 14. helynél. Mint fogalmazott, 2019-ben többször úszott olyan jó időt, amellyel Tokióban 5-6. lehetett volna, de kis javulással még többet is elérhetett volna. "A dobogó volt a terv, csak nem jött össze. Nem gond, most egy kicsit okosabbak vagyunk, tudjuk mit kell jobban csinálni, és nemsokára itt a következő olimpia" – mondta a győri úszó.

Nehezen tud választani kedvencet a versenyszámai közül, azt mondta, mindig az a legfontosabb, amelyikben indul. Eddig 100 pillangón és gyorson próbálkozott, ehhez jön most még az 50 gyors is, ezek között nem tud választani. "A sprint gyors- és pillangóúszás az a szám, ami szerintem nekem fekszik, azt kell nyomni" – jelentette ki a szerbiai születésű versenyző.

Három év múlva a párizsi olimpián megint az éremszerzés lesz a célja. "Száz pillangón a dobogó nagyon reális cél, csak össze kell állnia az egésznek, hogy meglesz-e, az majd kiderül. Az 50 gyors még friss, nemrégen kezdtem úszni, az Eb volt az első verseny, ahol kipróbáltam, de ez rövid pálya, majd beszéljünk róla jövőre, amikor jön a nagypályás szezon" – mondta. Hozzátette, jövőre a májusi nagymedencés világbajnokság lesz a fő versenye, de az augusztusi Európa-bajnokságra is fel akar alaposan készülni, mert mindkét eseményre szeretne nagyon komolyan odaállni.

A négyszeres Európa-bajnok úszó Szabó Szebasztiánnal készült interjút csütörtökön fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×