eur:
392.82
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Vízvári Zoltánné asszisztens az oltásról tájékoztat egy nőt, mielőtt beoltják az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. június 13-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Megemelte a kamaszok beoltásának lendületét is az akcióhét

Friss információkkal jelentkezett a központi koronavírus-tájékoztató oldal.

Az oltási akcióhét első három napján már 6 ezer 12-17 éves oltását is kérték a szülők. A legtöbb kamasz az első oltásra érkezett - derült ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent összegzésből.

A 16-17 éves korosztály oltása május közepén kezdődött, átoltottságuk jelenleg 56 százalékos. A 12-15 éveseknek egy hónappal később tették lehetővé a vakcina felvételét, átoltottságuk 36 százalékos.

A kamaszok oltására a tanév elején célzott oltási akciót is szerveztek az iskolákban. A 18 év alatti korosztályt a jelenlegi hatósági engedélyek alapján csak Pfizer vakcinával lehet oltani.

Amennyiben a szülő szeretné 12-17 éves gyermekét beoltatni, megteheti a vasárnapig tartó akcióhéten vagy normál menetrend szerint is: online regisztrációt követően internetes időpontfoglalással vagy a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is.

Magyarország készen áll az 5-11 évesek oltására is, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a csütörtökön engedélyezte a Pfizer oltását erre a korosztályra - jelentette ki Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának vezetője.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×