eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Close-up of a surgical tray.
Nyitókép: francisblack/Getty Images

Elkerüli a börtönt a Covid-osztályon vérengző kínai férfi

Hiába követte el az utóbbi évek legbrutálisabb bűncselekményét, nem kell börtönbe vonulnia annak a kínai férfinak, aki a Covid-osztályon egy ollóval végzett kómában lévő betegtársát. A rendőrség által kirendelt orvos szakértők ugyanis olyan mértékű elmetorzulást állapítottak meg nála, amely kizárja a büntethetőséget.

A Blikk megtudta: a gyilkos tudathasadásos elmebajban szenved, minden előzmény nélküli tudatkiesése van. Hétköznapi értelemben ez annyit jelent, hogy a tette előtt pár pillanattal még teljesen normális, majd történik valami, amitől elborul az elméje, és borzalmas dolgokat tehet. Ezt igazolja az elkövető kijelentése is, aki állítja, nem emlékszik semmire.

Emlékezetes, a 38 éves férfi 2021. március 13-án a Honvédkórház Covid-osztályán ment neki egy betegnek, majd egy kötszerollóval és egy érfogó ollóval legalább harmincszor szemen szúrta az altatásban lévő 54 éves nőt. Végül a biztonsági őrök fékezték meg.

A bulvárlap hozzáteszi, a rendőrség vizsgálta, hogy lehetséges-e, hogy a Covid okozta nála ezt az ép ésszel felfoghatatlan viselkedést. Az ügyben nem érintett szakemberek szerint, ha nem is valószínű, teljesen kizárni sem szabad, hiszen a betegség az idegrendszert is komolyan károsíthatja.

A család jogi képviselőjének tájékoztatása szerint az áldozat családjának rengeteg kérdése volt, amire a mindenre kiterjedő nyomozás válaszokat adott. Természetesen nagyon szerették volna, ha az elkövető akár élete végéig börtönben marad, de tudomásul vették, hogy ez nem így lesz – tette hozzá az ügyvéd megjegyezve: az ügy büntetőjogi része lezárult, hiszen nem lesz tárgyalás sem.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×