eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Conceptual composition, mans hand holding a big kitchen knife, as self defense   weapon or some kind of horror scene.
Nyitókép: dejankrsmanovic/Getty Images

Szabadulása másnapján már késelt

A 48 éves férfi előző nap szabadult egy másik ügyben elrendelt letartóztatásból, másnap pedig már emberölési kísérlet miatt újra őrizetbe vették.

A vádirat szerint vádlott egy másik ügyben elrendelt letartóztatásának megszűnését követően, 2020. december 23-án szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből, majd Budapestre utazott, ahol felkereste egy nő rokonát. A nő ebben az időben élettársával, egy 28 éves férfival egy III. kerületi, önkormányzati tulajdonban álló telken lévő lakóépületet használt.

Másnap, 2020. december 24-én áthívták magukhoz vendégségbe a nő rokonait, akikkel ezután együtt italoztak. A 48 éves vádlott kötekedő viselkedése miatt a vendégek az esti órákban távoztak, így az ingatlanban ismét csak hárman maradtak.

A késő esti órákban, ismeretlen okból a 48 éves férfi többször arcon ütötte a fiatalabbat, aki ezt egy ideig tűrte, azonban a sokadik pofon után megfogta a vádlottat és kivitte az ingatlanból, ahol ököllel többször megütötte őt a fején olyan erővel, hogy eltörött az orra.

A 28 éves férfi ezt követően visszament az ingatlanba, és leült egy székre. Néhány perc elteltével a másik is követte őt, aki az épületben magához vett egy kést, és azzal a vád szerint hátulról, egy alkalommal, nagy erővel megszúrta a széken ülő férfit a hátán, továbbá még egyszer, kis erővel a tomportájékán.

A kiérkező mentők – akiktől a nő kért telefonon segítséget – a 28 éves férfit kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre.

A férfi a lépének eltávolítása miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetett férfit emberölés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A főügyészség az emberölési kísérlet sértettjét is megvádolta, vele szemben súlyos testi sértés bűntette a vád – zárul a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×