eur:
387.6
usd:
356.89
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
A Széchenyi-díjjal idén kitüntetett Karikó Katalin Semmelweis Ignác-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a mainzi BioNTech alelnöke, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docense Budapesten 2021. május 27-én.
Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Karikó Katalin 18 millió forinttal támogatta a Regőczi Alapítványt

A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, jubileumi jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje a Covid-árvákat segítő alapítvány, eddig több mint 345 millió gyűlt össze.

Ötvenezer eurót, átszámítva 18 millió forintot ajánlott fel Karikó Katalin a Regőczi Alapítványnak – jelentették be a közmédia Jónak lenni jó! műsorában. Az mRNS-technológia feltalálója a nemrég neki ítélt Bolyai-díjjal járó összeg felét adományozta a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeknek. Karikó Katalin megemlékezett azokról az egészségügyi dolgozókról is, akik nap mint nap az életüket kockáztatják azért, hogy meggyógyítsák a betegeket – írja a hirado.hu.

„A Regőczi Alapítvány programját olvastam el, amely az árván maradt gyermekeknek segít. A gyerekek elveszítették szüleiket Covid-fertőzés következtében, és úgy gondoltam, hogy őket megsegítem ezzel az összeggel”– mondta Karikó Katalin.

A Regőczi Alapítványt Herczeg Anita és Áder János idén tavasszal alapította, azért, hogy segítsen a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeken. A köztársasági elnök felesége kiemelte: 600 családban több mint ezer gyermeket támogatnak.

„Náluk jobban senki nem tudja, hogy mire kell fordítani ezt az összeget, ezért a legfontosabb az anyagi segítség. De van olyan, amikor a pénz önmagában nem segít, amikor pszichológus segítségére vagy jogi tanácsra van szükség. Igyekszünk minden problémát, amivel hozzánk fordulnak, megoldani vagy segíteni ebben” – mondta Herczeg Anita, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A szülőket semmi sem pótolhatja, viszont az alapítvány és az adakozók segíthetnek, hogy a gyermek befejezhesse az iskoláit, és elkezdhesse életét – erről a köztársasági elnök beszélt. Áder János kiemelte: a Jónak Lenni jó! arra is felhívja a figyelmet, hogy a hasonló tragikus helyzetek elkerülhetők.

A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, jubileumi jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje a Regőczi Alapítvány vasárnap estig több, mint 345 millió gyűlt össze. Az alapítvány munkáját az 1357-es szám tárcsázásával vagy az arra küldött SMS-sel lehet támogatni az év végéig.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×